Skip to content

Već više od 60 godina pripremamo ukusne voćne sokove

MI SMO ONI KOJI VEĆ VIŠE OD 60 GODINA PRIPREMAJU ZA VAS UKUSNE SOKOVE I VOĆNE NEKTARE IZVRSNOG OKUSA I KVALITETNIH HRANJIVIH VRIJEDNOSTI. U PROIZVODNJI SE KORISTIMO TEHNOLOGIJOM I PROCESIMA KOJI JAMČE KVALITETU I OKUS POSTOJAN TIJEKOM ČITAVOGA ŽIVOTNOG VIJEKA PROIZVODA.

1939

Rođen u Belgiji

Dobro je poznato da je, za vrijeme Drugog svjetskog rata, Coca-Coca, američko nacionalno bezalkoholno piće, bila prisutna na svim ratištima gdje su se Amerikanci borili uz Saveznike. Ali mnogi ne znaju da je u to isto vrijeme još jedan brand Coca-Cola kompanije rođen u Europi, tačnije u Belgiji. Priča o patentiranju bezalkoholnog pića Cappy u Europi, u kojoj je tada bjesnio rat, mogla bi lako poslužiti za scenarij nekog uzbudljivog filma.

1940

Prva proizvodnja Cappyja

Predviđajući skoru njemačku okupaciju Belgije, Carl West, tadašnji menadžer podružnice Coca-Cole u Belgiji, je 13. maja 1940. godine predložio svojim zaposlenicima da potraže utočište u Francuskoj, zajedno sa svom svojom opremom i zalihama šećera, odakle su namjeravali otići u Englesku. U srijedu, 15. maja kamion i autobus sa 64 putnika (od čega su trećina bila djeca) krenuo je na svoje putovanje. Poslije dugog i dramatičnog putovanja, nakon što su ih proganjale i bombardovale njemačke zračne snage, uspjeli su doći do La Manchea, ali bilo je prekasno za odlazak u Englesku. Prisiljen vratiti se u Brisel, zajedno sa svojim zaposlenicima i njihovim porodicama, Carl West je bio ugodno iznenađen kada je pronašao svoja postrojenja netaknuta. Unatoč ratu, život se nastavio. No, kako nije bio u mogućnosti nabaviti zalihe poznatoga Coca-Cola koncentrata iz Amerike, Carl West je izumio piće s okusom naranče koje ja nazvao Cappy. Belgijanci su ga odmah zavoljeli, a ubrzo je Cappy postao jedan od najpopularnijih poslijeratnih Coca-Colinih brandova. 1940. godine su istraživači iz Minute Maid kompanije pronašli metodu dugotrajnog očuvanja soka od naranče

1950

Zamrznuti sok od naranče

Početkom 1950. usavršen je postupak za prijevoz soka od naranče na velikim udaljenostima. Novost je bila u tome da je sok bio zamrznut i isporučen kupcima u posebno rashlađenim spremnicima.

1960

Udruživanje snaga

Godine 1960. Minute Maid kompanija, svjetski lider u proizvodnji voćnih sokova, postao je dio Coca-Cola kompanije čime je združeno Coca-Colino stogodišnje iskustvo s ekspertizom i znanjem Minute Maid kompanije.

2002

Cappy u Bosni i Hercegovini

Cappy stiže u Bosnu i Hercegovinu .

2004

Voćni sokovi Cappy svih okusa pozicioniraju se u kategoriji voćnih sokova i nektara.